tisdag 28 februari 2012

Pokerface

Det är helt otroligt hur vissa kan få en karriär inom poker och vinna sjukt mycket pengar bara genom att spela ett spel. Men hur kan man bli bra på poker? Handlar det inte mest om tur? Jag ska nog inte uttala mig för mycket eftersom jag inte alls har någon kunskap inom detta område men jag tycker det låter så himla galet. Kortsiktigt så tror jag tur spelar stor roll men i det långa loppet är det skicklighet som är den största avgöraren om man vinner eller inte. Visst, det handlar mycket om att göra rätt drag med eftertanke och det är något som har med träning och intelligens att göra. Men samtidigt måste man ha ett bra poker face. Eftersom det mesta inom spelet är oförutsägbart så måste man kunna ”lura” sina motståndare på något sätt. Kroppspråk kan avslöja väldigt mycket om ens intentioner, och speciellt om man är på väg att förlora sitt hus på poker. Det är garanterat viktigt med rätt sinnesstämning så att man inte blir alltför påverkad av oregelbundna förluster och vinster. De med svag självkontroll och dålig sinnesstämning är de som hamnar i beroendefällan. De små vinsterna som kommer och går är som socker för hjärnan och man vill bara ha mer. Det fungerar som vilket beroende som helst då det är något som hjärnan ser som belöning. Man får en kick av att vinna lite pengar, sen när man förlorar de pengar som man nyss vunnit vill man ju försöka vinna tillbaka dem. Istället för att bli avskrämd från att spela igen. Men om du är haj på poker och kan hantera stora förluster så är det ju inget som kan stoppa dig.


Ett äkta poker face

2 kommentarer:

  1. Ja, det är helt sjukt med folk som känner för att dra en weekend ngnstans och bara sätter sig och spelar ihop flera tusen på några timmar. Bara för det så skulle man verkligen vilja kunna! Så himla värt att kunna göra massa roliga saker för vunna pengar. Blir ju typ gratis då! :)

    SvaraRadera
  2. Jaaaa precis! Som att vinna storvinsten på triss varje gång. Eller typ, om man var riktigt bra på "Vem där?" och kunde vinna pengar på det. Hur grymt skulle inte det vara?! ;D Och man vinner ju alltid mycket pengar på poker om man väl vinner. Kanske borde börja träna...

    SvaraRadera