Färdig på 20 min
Ingredienser:
800 g färsk pasta
200 g pilgrimsmusslor
500 g jätteräkor
3 st vitlöksklyftor
Körsbärstomater
1 dl torrt vitt vin
En halv citron
Riven parmesanost
Salt & peppar
Gör så här
1. Koka pastan i cirka 2 minuter. Slå av vattnet i ett durkslag. Skölj spaghettin snabbt i kallt vatten. Ställ åt sidan.
2. Skölj och skär tomaterna i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Stek räkorna hastigt i en stor stekpanna, med stjärtskalet på, tills de får fin röd färg.
3. Lägg samtidigt i musslorna och vitlöken. Tillsätt till slut tomaterna och det vita vinet och låt puttra kort.
4. Pressa eventuellt citronsaft över. Tillsätt till sist pastan, blanda allt och värm. Riv rikligt med färsk parmesanost över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar