fredag 13 januari 2012

Fredagsmat

Dagen består av rapportskrivning och en promenad till affären. Händelselöst, minst sagt, så därför tänkte jag laga något speciellt till middag för att väga upp det tråkiga. Blev sugen på musslor så det blir nog denna skaldjurspasta. Har aldrig gjort den förut så det blir spännande att se om den smakar så gott som receptet och bilden ser ut att vara.


Färdig på 20 min

Ingredienser:
800 g färsk pasta
200 g pilgrimsmusslor
500 g jätteräkor
3 st vitlöksklyftor
Körsbärstomater
1 dl torrt vitt vin
En halv citron
Riven parmesanost
Salt & peppar

Gör så här

1. Koka pastan i cirka 2 minuter. Slå av vattnet i ett durkslag. Skölj spaghettin snabbt i kallt vatten. Ställ åt sidan.

2. Skölj och skär tomaterna i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Stek räkorna hastigt i en stor stekpanna, med stjärtskalet på, tills de får fin röd färg.

3. Lägg samtidigt i musslorna och vitlöken. Tillsätt till slut tomaterna och det vita vinet och låt puttra kort.
  4. Pressa eventuellt citronsaft över. Tillsätt till sist pastan, blanda allt och värm. Riv rikligt med färsk parmesanost över. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar